Jag var välkommen – men inte min livsstil

Sanningen är den att miljontals heterosexuella som vill leva enligt Bibeln utövar självbehärskning genom att avstå från sex även om det kan vara svårt. De som har en homosexuell läggning kan också göra det om de verkligen vill göra som Gud säger. (5 Moseboken 30:19)

En torsdag i maj (2014) skulle jag ut på lunchen och köpa fika till kollegorna. Sneddade över Hötorget för att ta mig in i Hötorgshallen och springer på två unga killar som står utanför med Jehovas Vittnens skrift, Vakna, i handen. Den yngsta killen kan inte vart äldre än 14-15 år. Vi får ögonkontakt och de säger hej. Min första tanke är att ge ett leende tillbaka och gå vidare men så inser jag att jag har en bra chans att faktiskt fråga om deras syn på homosexuella som jag hört mycket om.
-Hej, jag tror inte att jag är särskilt välkommen hos er, ni gillar väl inte homosexuella?

De två killarna stelnar till och tappar fattningen för någon sekund men den äldsta killen hämtar sig snabbt.
– Jo, alltså du är välkommen, alla är välkomna men inte din livsstil.

Livsstil…Homosexualitet är alltså en livsstil. Det är något du väljer och därmed kan välja bort. Du behöver bara avstå lite från sex,…och lite andra grejer så går det över.

Här är ett litet utdrag från Jehovas Vittnen om hur man kan undvika homosexuella handlingar:
”Idag är det många – även en del präster – som tonar ner frågan om homosexuella handlingar. Men Bibeln är mycket tydlig. Den säger oss att Jehova Gud skapade mannen och kvinnan och att han avsåg att de sexuella begären skulle tillfredsställas enbart mellan man och hustru. Många menar naturligtvis att Bibeln är omodern. (…) Men varför är somliga så snabba att påstå det? Ofta beror det på att Bibelns syn kommer i konflikt med vad de själva anser. De förkastar Guds ord för att det lär något annat än vad de själva vill tro. Den här synen är fördomsfull, och Bibeln uppmanar oss att höja oss över sådant trångsynt tänkesätt! Jehova Gud uppmanar oss i sitt ord att begrunda det förhållandet att hans bud är till för vårt bästa. Det är förnuftigt. Vem känner, trots allt, den mänskliga naturen bättre än vår Skapare?”

Steg för att undvika:

  1. Kasta alla dina bekymmer på Jehova i bön!
  2. Fyll ditt sinne med uppbyggande andliga tankar – läs Bibeln dagligen.
  3. Håll dig borta från pornografi och homosexuell propaganda, som bara stimulerar felaktiga tankar.
  4. Sök upp en förtrogen vän, och tala med honom eller henne om dina tankar. (En mogen vuxen kristen).

De avslutar med: Naturligtvis kan en del säga att det är meningslöst att göra allt det här och att du helt enkelt skall bejaka din sexualitet och acceptera vad du är. Men Bibeln säger att du kan göra bättre än så!”

Jag log, tackade killarna för att de välkomnade mig men sa att jag hellre lever lycklig nu, och mig går inte att bota.
Jag är supergay. Jag lever hellre lycklig och i paradiset nu med en kvinna än att jag lever fången och olycklig i mig själv med en man. Betyder det att jag hamnar i helvetet? Sure bring it on!

Här kan du lyssna på vad Jehovas vittnen svarar tonåringar som undrar om de är homosexuella >>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s