99 fängslade och 148 väntade på åtal

Sajten 76crimes.com uppdateras löpande med information. Senast uppdaterade datum var i slutet på augusti 2014. Då satt minst 99 personer fängelse för påstådda brott mot lagar som straffar dem som är födda bög, lesbisk eller bisexuell. Dessutom var åtminstone 148 andra människor i väntan på rättegång om ”avgifter” i samband med homosexualitet.

Nyligen avrättades två män av ISIS i Syrien. Det kastades ut från ett torn inför publik, deras brott var att de var homosexuella.

Tusen och åter tusen är rösterna som skrikit och skriker på hjälp världen över. Människor som träffas i smyg, som aldrig kan få chansen att leva så som vi ändå kan leva i till exempel Sverige. Här möts av ett annat hat och motstånd, men vi är ändå fria.

USA:s Högsta domstol ska pröva om förbudet mot samkönade äktenskap som fortfarande finns i 15-talet stater strider mot den amerikanska konstitutionen, en dom väntas meddelas i sommar. Senaste stat att godkänna äktenskap var Florida nu i början på januari. En kan ju tycka att ett land som USA borde kommit längre för evigheter sedan men tyvärr är det inte så enkelt.

En av mina följare på Instagram, en kvinna som också arbetar aktivt med HBTQ ”frågor” och mänskliga rättigheter skrev till mig, och jag kunde höra henne sucka; ”Det känns som en evighetscirkel av seger och nederlag.”

…och så kommer det att vara fram tills att det är lagligt i alla länder att vara homosexuell. Hat och oförståelse kommer alltid att finnas men det måste först och främst bli lagligt att vara homosexuell, lagligt att gifta sig, adoptera. Samma rättigheter som en heterosexuell.

Läs artikeln och se bilderna om hur ISIS avrättade de två männen och hur de går tillväga för att avrätta människor som gjort sig skyldiga till andra brott >>

Läs artikeln om de fängslade och de som väntar på åtal >>

10383560_512281582243480_3344439291291347560_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s